Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

luni, 10 decembrie 2012

Copil intre 2 si 3 ani

Nu mai vrea sa manance! Ba supa nu e buna, ba el a ciugulit pe la buica, ba ca lui nu ii place carnea, dar de ce ii dau altceva decat ou? Sau lapte? Dar acesta neaparat cu paiul. Si ce daca am gatit cine-stie-ce delicii special pentru el? Nu, nu le vrea. Dar sigur ca nu am voie sa le servesc eu, doar au fost facute cu dedicatie! Si clatite. Multe clatite. Si grija mare sa nu le mananc pe toate ca mai fac o tura. Ce daca frate-su urla pe jos agatandu-se cu disperare de pantalonii mei (Doamne, iti multumesc ca ai lasat sa se inventeze sireturi si pentru pantaloni!)? El nu are timp sa il distreze. Sta cocotat pe blatul gri metalizat gata sa amestece clatitele, sa puna laptele, faina.
Vrea toata ziua tractoare pe calculator, sau avionul care face inghetata, sau Traktor Tom, sau atv-uri.
-Mami, am voie apas? 
-Mamico as prefera sa nu pornesti calculatorul...
-Viaaau!
-Punem mai tarziu. Acum mergem pe afara.
-Venim apoi, punem tatoarre.
-Punem...
Nu mai vrea sa doarma ziua. Daca nu doarme ziua seara este extrem de obosit si noaptea doarme foarte agitat asa ca dam liber la negocieri. Pana acum de cele mai multe ori castig eu. Serile s-au lungit considerabil. Abia adoarme pe la 10, el, copilul care abia rezista pana la 8:30! Ah, timpuri demult apuse! Ah, vremuri fericite, unde v-ati grabit?
Arunca toate hainele din cuier pe pat. Ba intr-o zi a scos si toata incaltamintea din pantofar si a urcat-o tot in pat, spre disperarea mea. Adio ordine! Bun venit haos! Trebuie mare talent diplomatic pentru a elibera un coltisor cat sa ma asez sa il alaptez pe Robert.

Nu vrea sosetele verzi, le cere pe cele maro. Nu le poate pune singur? Mami, ajuta-ma! Nu, nici chilotii cu Ben 10 maro cu verde nu sunt buni. Ii vrea pe cei cu albastru. Si bretelele cu Mickey sa fie! Geaca verde, neaparat, sau si mai bine, doar hanoracul lui Robert... De ce ii dau ghetele? Nu, nu, nu, nu! Vrea adidasi!
Mergem cu masina? Unde? La cine? Nu mergem si la Eric? Ba sa mergem, ca asa pofteste el! Vine si bunica? Nu? Dar bunicu'?
Am plecat!!!
-Dragul meu sot...
.......
-Uite, mami, tractorul babal (galben)! A cine e? (Al cui e?)
-Nu stiu, mamico. Stii tu?
-E nenea Ionicaaaa!..... Uite tractoru' dooooi (gunoi)!..... Cine e, mami?
-Alin, tatal Arianei.
-Aiiana! Unde duce?
-Poate ca la cumparaturi....
......,
-Draga mea, voiai sa ma intrebi ceva?
-Hmmm? Nu stiu. Nu mai stiu... Voiam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu