Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

vineri, 26 octombrie 2012

Cu doi copii

M-am tot intrebat care e cheia succesului (adica multumirea tuturor mai putin a mea, ca io nu mai tin demult la multumirea proprie) atunci cand numarul copiilor mici si foarte mici (adica doi) depaseste numarul adultilor (adica unul).
De cand s-a nascut Robert domnul sot cred ca si-a impartit timpul, fifty-fifty, intre job serviciu si casa. Rar a lipsit mai mult de 10 ore pe zi si mai rar mai mult de 3 zile consecutive. Ce si cum facem noi cand suntem doi la doi nu cred ca trebuie explicat. Dar ce ma fac eu cand cel mai frumos raport se strica? Dar daca cei multi mai sunt si cu muci?
Fac asa:
-ziua nr 1: mamica singura.  Du mucios si irascibil, nemultumit de toti si toate. Robert zglobiu si razacios si jucaus si epuizabil.
-noaptea nr1: mamica rapusa de Mos Ene la ora 22:00. O ora mai tarziu se trezeste sugatorul. Il multumesc si el, recunoscatorul, adoarme pentru alte doua ore. Dar... Du are o noapte de zile nopti mari! Incepe sa imparta in stanga si in dreapta, dar ma ales in dreapta, pumni si picioare. Ia de dormi! Meciul pare sa aiba si pauze, scurte, dar totusi pauze, de care sa poata profita o mamica obosita si nedormita. Ce pacat ca pauzele respective au loc fix cand Robert (neagitat) vrea sa suga!
-ziua nr 2: mamica singura doar 5 ore. Du nesperat de bine dispus striga cat de des joaca-ma! Joaca mine!!! Sterge nasul! Iar nasul curge. Da-mi popopul (prosopul) sterg eu tingur. Robert, desi jucaus, da semnale de alarma: apar urme umede in zona nasului pe care si-l trage depparte de mana mea si de prosopelul verde. Supravietuim!
-noaptea nr 2: Du doarme ca un ingeras. Robert... Robert... se jeleste toata seara ba cu sanul in gura, ba cu gura pe san. Reuseste sa adoarma. Dupa 30 minute reincepem. Adoarme iar. Mai trec 10 minute... se trezeste... adoarme... si astfel se face ora TREI, cand adoarme profund pana la CINCI. Cand reincepem...
-ziua 3: lenjerii si haine si prosopele pline de muci puse la spalat. Copii muciosi si irascibili.
-acum: tatic fugit de acasa cu treburi, spune el. Macar a facut mancare! Copii adormiti, da Doamne cat mai mult! Mamica singura, la a doua cana de cafea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu