Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

marți, 10 aprilie 2012

23 de luni

Tot ce vrea este afara. Daca ar putea sa manance si sa doarma tot afara ar fi perfect. Se joaca in nisip, vrea tot felul de unelte cu care sa scobeasca prin pamant, vrea sa bata cuie ca bunicul, face in continuare "partie" chiar daca nu mai e zapada, cu lopatica. Nu gaseste nici un minut de odihna printre atatea activitati. Fuge pe oriunde isi vede bunicii si daca cumva am alta parere si indraznesc sa o si exprim, se porneste potopul. De fapt orice parere diferita de a lui are ca rezultat nori grei, urmati de torente. Nici sa il schimb nu vrea sa mai vina, iar de olita inca nu vrea sa auda. Dar daca il las sa faca ce doreste suntem cei mai buni prieteni.
Escaladeaza tot ce intalneste in cale, cauta apa ca pe aur si dupa ce se uda bine evident ca refuza sa ii schimb hainele, se taraste pe jos, prin nisip, prin frunze uscate, prin rumegus (asta chiar ca se curata greu!!!).
Vrea sa manance urzici si, mai nou, imi cere in fiecare zi "paiete" (spaghete). Si oua. Cum aude gainile pe afara isi aminteste si ma bate la cap continuu, pana ii servesc. Caci nu, nici vorba de rabdare! Pe el nu il intereseaza ca oul trebuie intai fiert. Nu! El il vrea in momentul ala.
Este foarte fericit cand avem vizitatori. Inatai isi alege "victima" pentru ca apoi sa o bombardeze cu toate jucariile pe care le gaseste si daca i se par prea putine incepe sa rascoleasca peste tot dupa altele. Ce daca noi le tinem intr-un singur sertar si o cutie? Poate s-a strecurat una pe sub salteaua patului, sau prin perne, sau prin alt sertar, sau cine mai stie pe unde?
Toata ziua vrea atentie, joaca (nu ii place sa stea singur, nici sa se joace singur), asa incat un adult trebuie sa stea in permanenta dupa el.
Seara, cand in sfarsit si printre multe tipete reusim sa il bagam in casa, ne epuizeaza pe amandoi (oricum abia mai respiram dupa astfel de zile), dupa care urla din ambii plamani ca vrea sa il spal pe dinti si apoi baie si apoi somn. Si in sfarsit liniste, dar cine sa mai profite de ea? Cadem amandoi lati, odata cu copilul. Inainte nu  se poate, cel putin in cazul meu, ca trebuie sa ii servesc drept comfort oferindu-i podoaba capilara de care sa traga. Si trage... de imi vine sa ma tund eu singura si sa o dau incolo de coafura, la care visez pentru un anume eveniment din octombrie.



Si dimineata o luam de la capat....

2 comentarii:

  1. Eeeei, ia uite unde era ajutorul vostru! Voi nu v-ati prins ca el are energie multa si vrea sa o cheltuie pe ceva util?
    Ia sa-i dati ocazia sa lucreze si el la casuta sa vedeti ce bine va merge treaba.
    ptr toti ;)

    coafura... :) sti tu vorba aia: baba la frumusete rabda? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sakura, draga, crezi ca nu o face??? Inca mai are un semn de ciocan pe unul din degete, iar sotul cum intoarce capul cum ramane fara 'ustensile' :)))
      Si rabda, rabda...da cat? Cat???
      :)))

      Ștergere