Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

vineri, 9 martie 2012

Ce mi-as dori de la Canah?

Atunci cand auzeam cuvantul canepa in mintea mea apareau imediat pledurile vechi si intepatoare, de demult, folosite de buni si strabuni, sau pantalonii bunicului pe care ii purta la zi de sarbatoare, sau la oameni dubiosi, cufundati intr-o lume a lor, lumea viselor, oameni consumatori de canabis. Lucrurile s-au schimbat fundamental cand s-a nascut Du, mai ales cand "ne-am" diversificat. Am inceput sa bat internetul in lung si in lat in cautarea celor mai hranitoare si mai sanatoase alimente sperand intr-o dezvoltare armonioasa si naturala si a unei cresteri fara carente a copiilor la care am aderat si noi, parintii. Asa am aflat de numeroasele proprietati pe care le are canepa.
Despre brandul Canah nu am stiut dar am aflat de curand de aici. Ce as vrea de la ei? Buna intrebare! Cu cateva luni in urma as fi spus prompt: ciocolata. Dar cum din cele 22kg adunate in timpul sarcinii doar 12 au acceptat sa ne luam la revedere, incerc sa rezist ispitelor dulci. Ma "sacrific" doar in cazul dulciurilor primite :))). Mi-a facut cu ochiul si lotiunea, insa mai mult si mai mult as vrea uleiul.  Uleiul din seminte de canepa este presat la rece, este deosebit de bogat in acizi grasi poli-nesaturati omega3 si omega 6, acizi pe care organismul uman nu ii poate produce desi ne sunt vitali si cum nu poate sa ii produca singur trebuie sa ii ia din alimentatie. Raportul optim dintre omega6 si omega3 recomandat in urma cercetarilor medicale este de 3 la 1, adica exact raportul dintre acestia in uleiul de canepa. Contine de asemenea si antioxidanti naturali (vitamina E). Folosirea uleiului de canepa optimizeaza functionarea sistemului imunitar, scade colesterolul ajutand in cazul bolilor cardiovasculare, se foloseste si in tratarea unor boli de piele (eczeme, psoriazis), iar in cazul copiilor acizii grasi sunt foarte importanti in dezvoltarea creierului.
Canepa este singura samanta comestibila care contine acidul gama-linoleic, acid ce ajuta la echilibrul hormonal, deci este benefic in tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei.
Nu in ultimul rand gustul sau asemanator cu cel de nuci da salatelor o savoare deosebita (asta e pentru mine ca eu sunt cea cu "mofturi" :))) ).

Ca persoana ce s-a "responsabilizat" odata cu nasterea primului copil, imi doresc sa folosesc cat mai multe produse sanatoase pentru copiii mei si canepa are un loc de cinste intre acestea.

4 comentarii:

  1. Pai, atunci, ceea ce iti doresti, aia sa primesti :)
    Eu chiar saptamana trecuta am gustat seminte de canepa de-astea de la Canah. A fost in Mall un targ bio si la un stand erau produse de la ei.
    Sunt foarte bune. vreau si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa vina deci "canepa". Eu comand si tu vii pe la mine sa facem niste delicii, ce zici? Asta asa ca am "vazut" ce tare esti in bucatarie :)))).

    RăspundețiȘtergere
  3. Dda da da!!
    Vin vin vin

    da' eu cred ca nu rezista canepa aia pana vin eu ;)
    sa-nteleg ca ti-ai facut facebook?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai ma ca am eu grija sa ajunga :)
    Cont pe facebook am mai demult, dar acum invat sa il si folosesc :))

    RăspundețiȘtergere