Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

miercuri, 23 noiembrie 2011

Scutecit. Textil...

In urma cu 6-7 luni am decis impreuna cu domnul sot schimbarea scutecului de unica folosinta cu cele textile. Motivul? Pai partea economica, desigur. Mint!!! Daca ar fi sa ii cred pe cei ce descriu zodiile probabil ca cea mai potrivita caracteristica a zodiei mele (referitoare la mine) este comoditatea. Si ce poate fi mai comod decat sa pui un pampers, sa schimbi un pampers si sa arunci un pampers? Ha??? Deci partea economica a servit pentru tati care intelege muuult mai bine niste calcule matematice decat tot ce simte si poate explica o mamica sensibila care de dragul copilului renunta pana si la proverbiala comoditate. Ceea ce cu adevarat m-a facut sa schimb scutecele a fost acea perioada din luna de 3-5 zile in care trebuia sa folosesc niste chestii numite absorbante (de mai mult de 7 luni sunt o fericita la capitolul asta). In timpul sarcinii si apoi cateva luni dupa nastere nu am stiut, da, nu am stiut de existenta lor si scutece traditionale am spus clar: NU. Cand le-am aflat pe cele lavabile nu am reactionat in nici un fel. Am zis bine ca sunt, sa le foloseasca cine vrea. Noi punem pampers. Dar mai apoi ma tot gandeam, schimband scutec dupa scutec, oare bebelusul meu ce senzatie are toata ziua, inchis intr-un plastic? Aceea pentru care eu ma plang ca trebuie sa o suport pentru muuuult mai putin timp? El nu poate nici macar sa se planga, micutul! El doar suporta. Si astfel am inceput sa ma documentez, sa citesc, sa ma informez. Rezultatul? Am devenit fericita posesoare a unui set de 5 scutece pop-in si un bumgenius organic. De proba, mi-am zis. Proba nu s-a dovedit atat de infricosatoare pe cat ma temeam eu si astel am mai achizitionat 3 bum genius cu buzunar si 4 patapum tot cu buzunar, toate in culori vesele, frumoase. Si am pornit la drum. Pentru putin timp ne-am inteles bine, eu si scutecele, ca au inceput sa apara incidente. Legate mai ales de miros. Din cauza sarcinii nu mai puteam schimba copilul si asta se intampla mai ales dimineata si cand aveam cate o zi mai proasta, motiv pentru care am decis folosirea unui pampers pe timp de noapte cand oricum mai aveam incidente legate de absorbtie (nu stiu cum se face dar si acum cand nu mai suge si nu se trezeste noaptea, la trezire dimineata ne intampina un scutec destul de plin). A urmat o perioada de 3-4 luni in care am folosit alternativ pampers si scutec textil, dupa starea in care ma aflam caci daca la prima ora schimbam un scutec textil pai nu mai intelegeam nimic din ziua respectiva petrecand cea mai mare parte aplecata peste chiuveta...
Dar cu timpul starea mea s-a ameliorat si am reluat si scutecitul textil. Asa am constatat ca scutecele patapum sunt (cel putin mie mi se pare) mai mari si dupa ce am avut mici incidente am redus un rand de capse si acum sunt ok. La fel si cele bumgenius, un pic mai mici decat patapum dar mai mari decat pop-in si ele au fost micsorate dar tot dupa accidente. Am descoperit si secretul unei hartii de protectie bune si asta tot pe propria mea piele (sau mai degraba a bebelusului). Pentru inceput am avut hartie ultra utilizabila de mai multe ori dar mai ales extrem de protectoare. Atat doar ca putin mica pe latime. In rest numai cuvinte de lauda. O foloseam la fiecare scutec schimbat (copilul meu mananca multe fructe si supe si piureuri si este de imaginat rezultatul, nu?). Dar cu timpul s-a terminat si eu, intr-un moment de proasta inspiratie, comandand produse de pe un site si vazand si hartie pentru protectia scutecului, am luat de acolo. Nicodata nu voi mai folosi alta hartie. Este mult, mult inferioara celei ultra. Am inceput sa folosesc cate doua odata dar degeaba caci acum am un scutec pe care nu reusesc sa il curat cu nimic. Nimic insemnand vanish si detergent bio din bila de bou. Mai ramasesera mici pete si pe alte scutece dar s-au dus la urmatoarea spalare dupa ce le-am pus mai mult timp cu vanish. A ramas doar cel bumgenius organic (verde, foarte frumos) caruia chiar nu stiu ce sa ii fac. Ma gandisem si la inalbitor dar am citit ca nu e recomandat. Mai cautam solutii pana vom gasi. Le-am spalat pana acum la 40 de grade, cu detergent extrem de putin (am respectat insturctiunile), doar cele colorate in nuante "ciocolatii" le-am pus imediat dupa schimbat in apa cu vanish si s-au curatat bine. Mai putin cel amintit mai sus.
Personal le prefer uneori pe cele cu buzunar, mai putin cand trebuie sa le pun inserturile (am spus, sunt comoda), treaba care se face mai usor la pop-in. Inserturile li se usuca mult mai repede decat celor pop-in si asta conteaza mai ales acum cand le usuc in interior, pe langa surse de caldura. Dar probabil ca este chestie tot de dispozitie caci altfel nu imi explic de ce avand la dispozitie atat scutece cu buzunar cat si pop-in de multe ori intind mana nehotarata si ma intorc cu un pop-in.
Acum folosesc scutece textile in timpul zilei si pampers noaptea si uneori cand raman fara nici un textil disponibil caci cateodata copilul meu se gandeste sa imi faca surprize. Adica dupa 15 minute de la schimbat imi spune ca a facut "tata" (a se citi "c" in loc de "t", dar e mic si el ce sa faca daca nu poate sa il zica?). Si apoi, dupa nici o ora imi spune iar, acelasi lucru. Da, stiu, mi-ar mai trebui cateva, dar... Nici macar nu ma pot decide de care as mai vrea caci sunt atatea modele frumoase pe care as vrea sa le am... Si copilul cel mic va avea nevoie de mai multe caci eu nu ma vad spaland zilnic. Se mai impune o "vizita" virtuala pe la Adelle.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu