Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

marți, 19 martie 2013

Dulce, dulce...

Intotdeauna mi-au placut dulciurile. Imi amintec cand, copil fiind, asteptam sa plece mama de acasa pentru a putea cauta in 'liniste' depozitul de zahar (il ascundea saraca pe unde putea, dar nu suficient de bine pentru imaginatia mea) din care mancam atat cat consideram eu ca ar putea trece neobservat.
Au trecut ani... si odata cu aparitia primului copil am realizat ce mult rau face zaharul (ca multe alte lucruri ignorate pana atunci) si am inceput sa il scot usurel, pe nesimtite, din alimentatia de zi cu zi. Indulcitorul de baza spre care m-am indreptat este mierea. Aceasta imi este mai la indemana, mai ales ca am certitudinea ca nu cumpar substante chimice cu putina culoare din marketuri caci in familia noastra exista 2 apicultori de incredere. Beneficiile mierii sunt multiple si pe deplin cunoscute. In cazul celeilalte jumatati adulte a familiei mele au aparut modificari majore in starea generala de sanatate. Astfel ca daca trei din cele patru anotimpuri statea cu prosopul la nas (doua din cauza virozelor frecvente si unul din cauza alergiei la praf/polen), ei bine anul acesta nu a racit deloc iar anul trecut a suportat doar o viroza slaba, si alergia la polen a fost mai usor de suportat. Pe langa miere a mai urmat un tratament cu tinctura de propolis. Acum nu mai avem tinctura dar avem propolis si din cand in cand mai mananca asa, crud, nepreparat. Asta nu stiu cat de bine e dar la el functioneaza. Si asa s-a produs ruptura dintre nasul consortului si prosop :)).
Du are perioade cand imi cere miere pe paine, dar nu sunt dese. Spre exemplu: in ultimele doua zile mi-a tot cerut miere, dar se reface in urma unei viroze in care a mancat foarte putin. Mai primeste miere in galbenusuri crude, in prajiturile necoapte, in ceai atunci cand solicita.
Robert abia face cunostinta cu ea si cred ca noua "cunostinta" il incanta :)!
Deci mierea a devenit indulcitorul nostru numarul 1 si pe langa ea am mai testat si propolisul, pastura si polenul. Fratele personal mi-a oferit si trantori dar am spus pas :D. Mi-a oferit in schimb miere cu propolis si cred ca a fost borcanul terminat cel mai repede. Am vazut insa pe acest site http://www.mieresabadus.ro/ o combinatie de miere, propolis si polen din care a rezultat un energizant-100-natural-cu-rezultate-in-7-zile foarte laudat de producator. Si pe care, daca face ceea ce promite, il vreau pentru mine! Pentru a-mi imbunatati zilele 'obosite' care urmeaza noptilor fragmetate de minim 6 treziri si maxim 23, in cele 7 ore alocate somnului, pentru a face fata jocurilor si cererilor solicitante, dictate din doua parti, pentru ca urmeaza munca de primavara etc, etc.
Sirop din catina cu miere am facut, dar recunosc ca am trantit niste miere peste niste catina zdrobita, am amestecat si asta a fost tot ce mi-a permis timpul. Mi-ar placea sa am ocazia sa incerc si unul profesional, cu mai multa atentie la detalii, facut de cunoscatori in ale albinaritului. Rudimentarul meu sirop a fost conceput pentru a creste imunitatea copiilor.
Concluzia: numai de bine despre aceasta schimbare fericita. Am pastrat dulcele in viata mea insa unul plin de savoare si nutrimenti (cum mi-a spus mie cineva ca e corect :)) ).

Acest articol participa la concursul la concursul cu premii de pe site-ul http://www.mieresabadus.ro/, care promite miere si produse cu miere 100% naturale.
Am si o observatie personala: in ultimii 2 ani fratele personal, din motive...apiculturicesti, deci necunoscute mie, nu a putut sa imi ofere miere de prun. Nu stiu de ce a ramas in istoricul papilelor mele exact aroma mierii de prun!!! A fost deci prima cautata printre multele sortimente pe http://www.mieresabadus.ro/, dar nu am gasit-o nici aici...

2 comentarii: