Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

marți, 31 iulie 2012

Din cauza caldurii!!!

Iubesc caldura. Intotdeauna am iubit-o. Acum sa nu se inteleaga ca nu iubesc iarna. Cum sa nu! Dar iubesc mai ales sa stiu ca oricat ar fi de ger, undeva, in viitorul foarte apropiat, exista un loc calduros care ma asteapta. Ba chiar imi amintesc de o zi cu ger crancen in care am avut de mers 5 minute pe jos, din statie pana acasa, zi in care stateam la gura sobei intr-o caldura mare (mi-e rusine sa spun cate grade) si tremuram din toate incheieturile. Stiu ca a trecut ceva timp pana am reusit sa ma incalzesc si aceasta ocazie mi-a adus si un apelativ de alint: degeratura. Si pana la aparitia primului copil in camera personala nu de putine ori sareau gradele in aer mai ceva ca labele ursului pe podeaua incinsa...
Deci iubesc caldura. Stau ziua in soare cu capul descoperit de cand ma stiu (cu cine oare o fi semanand Du de da cu caciula dupa caini imediat ce o simte pe scafarlie?) si niciodata nu am patit nimic.
Problema insa a aparut cu ceva ani in urma, mai precis de cand am dat urbea cea aglomerata si plina de magazine si magazinase unde putea tot omul sa isi lase chenzina abia insusita si unde gaseam usor o terasa de fitze in care sa pot plati pe o simpla cafea 8 lei si nu 3,4 (nu mai stiu preturile, e mult de atunci) pe  satucul consortului placut de linistit, unde toata lumea te cunoaste desi tu esti gata sa juri ca nu te-ai intalnit nicicand cu omul din fata ta si unde esti un prapadit daca esti vazut la un barulet in alta zi decat sarbatorile. In primul an de la aceasta majora schimbare am observat pe pielea mea impecabila si fara urme ceva semne ce am crezut ca sunt muscaturi de tantari. Nu am dat atentie, au trecut, m-au lasat, a venit toamna si am uitat de ele. Cea de-a doua vara petrecuta departe de lumea dezlantuita a adus cu ea ceva mai multe astfel de piscaturi si atunci m-am desteptat si eu: nu sunt ce par ci par a fi asa numitele blande de ploaie/caldura/transpiratie. Nu m-au deranjat prea tare, iarasi nu le-am dat atentie, m-au parasit in scurt timp.
Dar vai! Vai! Anul acesta mi-au aparut o multime. Nu se mai termina, parca! Si doar in zona imbracata, adica atat cat tine maioul si pantalonii scurti, tinuta estivala din care nu mai ies. Am mers la medic. Mi-a recomandat Claritin sau si mai calduros, Aerius. Claritin am spus pas. Despre Aerius am auzit de bine. Am citit prospectul si, surpriza!!!, ca aproape toate medicamentele este interzis in sarcina si alaptare! Am gasit un singur leac si ala doar pe termen scurt: apa fierbinte. Sub dusul incins mancarimea cedeaza si ma simt ok ceva timp, dupa care incepe iar, dar de trecut nici vorba. Si exista si efecte secundare eu avand o tensiune mult prea mica.
Si urzesc la planuri si atunci cand mi se pare ca nu mai rezist imi promit ca voi umbla dezbracata, ca o sa distrug, pe viitor, orice prospect ce imi interzice sa ma simt bine, ca o sa decupez fiecare bucatica din pielea afectata, ca o voi desparti in toate cele trei straturi si... ce nu imi trece prin minte... Si stau cu ciocanelul de Aerius in mana. Sa iau? Sa nu iau?
Oare povestea de dragoste dintre mine si caldura a fost sortita unui asa esec?!!

8 comentarii:

  1. Nu pastreaza linkul cu cautarea decat cateva minute, asa ca iti dau sa dai tu search. Aici http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/htmlgen?LACT scrii aerius si iti apare substanta principala, alege-o si vezi ce se scrie despre ea.

    Inca o baza de date excelenta, poate mai buna decat LactMed, este http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp. Pui acolo in campul de jos de cautare desloratadine. Iti apare ca medicamentul este clasa 0, perfect sigur pentru alaptare. LactMed exista si pe AppStore, e gratuit, il poti avea pe iphone mereu, daca ai un asemenea telefon.

    Multa sanatate! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, multumesc mult!
      Am luat de dimineata preferand sa te cred pe cuvant. Dupa doua nopti cu treziri odata la 10 minute pentru alaptat (ca doar, deh, e saptamana alaptatului,) nu mai am puterea sa caut, dar stiu cat de bine informata esti tu!
      Si sa stii ca vreau neaparat sa stiu cum le poti face pe toate? Adica pe langa problemele si ocupatiile tale mai ai timp sa dai si o mana de ajutor?
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
    2. Pai ma plang mereu ca n-am timp, dar cand prind ceva ce ma pasioneaza, vad ca apare :)). Pupici!

      Ștergere
    3. Deci vrei sa spui ca nu e nimic special? Nu cred!!!
      :)

      Ștergere
  2. Eu zic sa incerci si cu gel de aloe vera. proaspat cel mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiam de gel de aloe. Este ok direct din frunze? Ca acum ma duc sa jumulesc planta :). Sau trebuie cumparat special? Si din cate stii tu cum actioneaza?
      Multumesc mult pentru sfat! Multi pupici!

      Ștergere
    2. Da, da, din frunzele plantei.
      Jumulesti si pui pe piele :)
      Actioneaza calmand epiderma. Pe incercate!

      Ștergere
    3. Sper doar sa isi revina planta repede. Nu prea-i sta bine ciuntita :)

      Ștergere