Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

sâmbătă, 21 iulie 2012

Sa ne racorim!

Se anunta valuri de caldura peste alte valuri de caldura, cu temperaturi cu multe grade si cu multe recomandari de a nu se sta in soare. Da. In casa, oricat de cald ar fi, nu te bate soarele direct in capul dezgolit de lovitura bine plasata a copilului umblator dupa ce a dat de pamant cu a lui. As dori ca meteorologii si persoanele care intreaba, din spatele ochilor cat cepele, "cum?!? i-ai scos afara???" sa le explice ei copiilor ce si cum. Si cand aerul interior se incinge, devenind fierbinte si irespirabil, iar copiii satui de inventiile indoor striga, fiecare cum poate, afaraaaa! M-am plictisit. Tu nu vezi? incep sa le cam dau incolo de avertizari si fac planuri de iesit dintre peretii fierbinti. Si evadam:
-prima parte a zilei este ok de petrecut la nisip, sub umbra unei umbrele ce face reclama la o bere. Insa nu e deloc ok sa urmaresti stropii ce par de gheata pe panza rosie cand stii ca ti-e imposibil sa ajungi la frigider, unde se ascunde sticla cu suc proaspat facut din cele mai naturale boabe de zmeura.
-apoi, cand soarele urca amenintator pe cer urcand si gradele termometrului, ne refugiem sub vie. Am asezat acolo o masuta, scaune de diferite marimi, un leagan si caruturi (cele din urma mai mult pentru Robert caci el, fiind pufosul familiei, pare sa sufere cel mai mult si uneori il mai asez pentru cateva minute in carut sa scape de caldura bratelor noastre). Pana pe la ora 1, cand se merge la somn, este placut aici. Temperatura nu trece de 28 de grade si daca mai luam in calcul si adierile vantului, ce par chiar racoroase in aerul incins, nu putem fi decat recunoscatori desimii frunzelor ce ne ofera clipe relativ placute. 
Dar dupa somn totul pare sa ia foc. Cum ne mai racorim? Iata ce am mai gasit:
-am cumparat o mica piscina, care piscina este umpluta cu apa de dimineata, apa ce este tocmai buna de racorit copii pufosi... sau mai putin pufosi.
Dar nici in apa nu se sta prea mult, iar pana la racoarea serii (?!) mai e mult si timpul trebuie presarat cu joc si voie buna! Asa ca am cautat locuri racoroase in afara monotoniei curtii noastre. Si am gasit:
-undeva, unde deja ne putem considera in afara partii locuibile a satului, pe malulul unei ape este un mic pâlc de pini. Aici se tin in fiecare an serbari campenesti. Cand vine luna iunie deja oamenii intra in fierbere si se intreaba unii pe altii ce vedete isi vor da concursul. Anul acesta au fost mai multe ca de obicei si as fi vrut sa le scriu si numele, dar, spre rusinea mea, nu le-am retinut, eu nefiind o fana infocata a muzicii populare. Poate voi reusi totusi sa fac o postare separata pentru care o sa ma straduiesc sa adun mai multe informatii. Serbarile astea campenesti sunt interesante totusi. Dar sa revenim. Asadar, in acest mic colt racoros ne perecem dupa-amiezele toride. Du e incantat. Sare, alearga, aduna conuri de pe jos, coboara jos in apa, ma pune sa il alerg in jurul masinii si copacilor, asculta cantecele pasarilor. Am vazut in cateva zile si veverite. Deloc plictisitor, foarte frumos, dupa-amieze placute si racoroase.



 -si atunci cand mai vrem diversitate mergem intr-o parte unde apa raului este mai mare, unde ne intalnim cu copii si parinti prieteni si unde copiii pot sa se joace linistiti, departe de caldura torida si de aglomeratie, aproape de natura, de frumos...

Poate ca ceva jucarii noi ar putea sa il retina mai mult prin casa? Nu, sigur ca nu il atrag papusile cu printese disney dar am putea incerca acest set cars.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu