Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

duminică, 26 februarie 2012

Puseul de crestere

La primul copil am descoperit cu stupoare (si un pic cam tarziu, din pacate) ca copiii nu cresc asa cum "recomanda" pediatrii, specialistii, medicii de familie si toti cei care isi mai dau cu parerea, ca ei au un ritm al lor si cresc in salturi nu neaparat cu750g pe luna. Cand dupa prima luna copilul cantarea cu un kg mai mult mi s-a spus sa il alaptez la 3 ore si intre mese sa ii dau ceai. Dar am descoperit la scurt timp ca dupa ce bea 50-100 ml ceai voia la san unde petrecea tot atat timp ca de obicei, deci toti acei ml erau doar apa de ploaie asa ca am renuntat. La puseul de o luna, cand sugea uneori si la 10 minute, deja ma gandeam daca nu cumva nu am lapte suficient. Am fost "incurajata" astfel de mai multe persoane, dar ca o reactie adversa (caracteristica firii mele) am zis ca nu conteaza daca stau toata ziua cu el atarnat la san. Copilul meu va primi in continuare lapte de la mine. Doar ca dupa ceva timp, a trecut. Situatia s-a repetat undeva la trei luni si apoi la patru cand am clacat si Du s-a pricopsit cu o masa de fructe. Ideea pediatrului era sa aiba doua mese la care sa nu mai primeasca lapte. Cred ca daca i-as fi spus cate mese de lapte are de fapt nu mai nimerea scaunul in cadere. Regret si acum lipsa informatiei si de atunci le-am spus si repetet tuturor mamicilor pe care le cunosc despre cum cresc copiii in salturi. Puseele de peste 6 luni sunt mai usor suportate caci fiind diversificat copilul, mamica nu se mai gandeste ca nu are lapte suficient.
Acum Du e in plin puseu, manifestat prin iritabilitate la maxim, cereri suplimentare de mancare, haine multe adaugate celor deja ramase mici.
Cel de-al doilea copil are parte de o mamica mai bine informata ceea ce l-a salvat de la sticluta cu formula pentru ca situatia este mult diferita. Puseul de o saptamana a trecut aproape fara sa fie simtit. La fel cel de trei saptamani. Dar acum, la o luna, nu il mai pot lua de la san, unde de multe ori trage de trei ori si adoarme pentru ca in 5 minute sa se trezeasca si sa vrea iar. Si asta tine cam de o saptamana. Se trezeste noaptea si la 30 de minute dupa ce a stat doua ore treaz, sugand, sau pur si simplu stand cu sanul in gura, incat, chiar si stiind, tot am cautat pe net informatii suplimentare despre manifestarile copilului in timpul puseului de crestere. Am gasit doua postari utile mie aici si aici  si am reusit sa regandesc situatia si desi paream a nu mai avea lapte, am pus copilul la san la cerere (la ceas nu ma mai uit demult) si rezultatul s-a vazut a doua zi cand am scos lapte si pentru Du caci aveam sanii prea plini. Ce am facut eu pentru asta? Am avut grija in primul rand sa ma hidratez bine. Sunt zile (si nu sunt putine) cand am depasit mult cei 2l de licide recomandati. M-am si hranit atunci cand am putut :))). De odihnit cu doi copii, unul mic si unul foarte mic, nu prea am reusit (am bifat nopti cu trei ore de somn), dar productia de lapte nu a fost influentata negativ. Doar starea de spirit.... Dupa aceste zile am pus destule haine pentru alt bebelus caci Robert isi pune privirea fix in ochii nostri, iar despre kg si cm nici nu mai zic caci se vede cu ochiul liber.
Pentru mine este destul de solicitanta acum trecerea printr-un puseu de crestere caci o noapte nedormita genereaza o proasta dispozitie si inclinatii certarete care sunt gata sa se rassfranga asupra lui Du daca nu am grija. Sunt totusi o fericita caci am parte de ajutorul sotului care sta seara cu bobul cel mic in brate sa pot dormi si eu macar doua ore neintrerupte.
In concluzie, din lipsa de informatie suntem gata, in timpul puseelor de crestere, sa suplimentam productia "proprie" de lapte cu formula de cele mai multe ori inutila sau cu o diversificare mult prea timpurie. Si din pacate stiu multe asemenea cazuri de diversificare sub trei luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu