Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

joi, 28 martie 2013

Avem mansarda. Avem nevoie de ferestre!

Cand am inceput sa visam la casuta noastra, eu si consortul am discutat intens despre cum sa fie, ce sa fie, cat sa fie... Eu am vrut un metru in plus la latime. El nu si nu ca nu da bine la pozitionarea dormitoarelor. Am cedat eu, dar am atacat pe alta parte: eu vreau balcon! Nu concep dormitorul meu fara balcon. Si aici am cedat usor caci mi-as fi dorit o intreaga terasa suspendata cu trei buruieni nepretentioase si lasatoare agatate pe undeva (desi ma intreb cine ar fi trebuit sa le ingrijeasca :D), cu fotolii in care sa ma scufund, citind o carte, cu o cafea pe masuta cocheta de langa mine... A ramas un balcon micut, dar bun totusi pentru planurile mele.
Si am mai vrut ceva: ferestre de mansarda prin care sa imi pot trimite ochii obositi dupa o bucatica de cer, de natura, ca sa ii primesc inapoi plini de sclipiri si incarcati de culoare. Aici nu am intalnit rezistenta. Consortul si-a dat acordul.  Ba chiar a zis ca studiase problema si chiar daca nu vor fi ele de la inceput ferestre Velux sau ferestre Fakro vom pune totusi vreo lucarna acolo asigurandu-ma ca le putem monta pe cele sus-amintite si mai tarziu.
Dar am nascut doi copii si se cunoaste, cu plus sau minus, costurile unei nasteri in spitalele noastre, am lovit masina si nu mai stiu ce a fost dar m-am trezit cu acoperisul gata si fara nici o ferestruica in el, insa cu promisiuni de remediere a problemei.
Eu m-am pus pe studiat problema. Am aflat ca se pot monta in acoperis tip tigla metalica, cum ar trebui sa  alegem accesoriile, ca sunt unele smechere care se pot actiona electric, cat de temeinic trebuie sa ne documentam inainte caci sunt multe fake-uri care promit calitatea unei firme fara a o avea de fapt. Despre "date tehnice" nu stiu sa povestesc, eu il folosesc pe domnul consort ca traducator oficial in asa probleme :)).
Am inceput sa ma visez aici  Fereastra de Mansarda Velux GPL 78x140,


sau aici  Fereastra de Mansarda Velux GGL 3073 78X118,  


sau aici Fereastra de Mansarda Velux GGL 3073 114x118

.... si asta pana la inceputul toamnei, cand speram sa ne locuim propria casuta. Mai ales ca preturile nu m-au speriat :D!

miercuri, 27 martie 2013

ZorileStore, din nou!

De data aceasta cauta ambasador printre bloggeri, campanie in care se dau spre testare ce va place de pe pagina de aici. Eu am testat deja papucii, care sunt inca in stare impecabila si pe care ii voi purta cu drag si vara ce sper sa nu ii calce pe urme primaverii :)).
Asa ca eu avand papuci am vrut sa dau dovada, odata-n viata, de altruism si sa il pun pe consortul din dotare la testat. Ghinion! Nu am gasit nimic pentru cei 25-26 cm pe care se sprijina :), asa ca tot pentru mine si doar pentru mine a "trebuit" sa aleg.
Si am ales. Greu, dar am reusit pana la urma. Initial am vrut iar papuci dar apoi mi-au cazut ochii pe acesti pantofi, model ce lipseste cu desavarsire din garderoba mea, unde se gasesc tocuri, platforme si o singura pereche de adidasi + papucii sus amintiti. Si uneori (tot mai des de cand sunt posesoare de doi copii mici) simt lipsa unor astfel de pantofi comozi. Si am vazut ca inca mai sunt disponibili cu marimea 37!!!
Au concurat cu acesti papuci si cat pe ce sa fie batuti!
Mai doreste cineva?

marți, 26 martie 2013

Ce-as bea o Cola!

Nu mi-a fost greu sa renunt la carnea cea-super-frageda din marketuri in favoarea carnii mai atoase, e drept, dar mult mai gustoasa, din ograda proprie, sau imediat invecinata unde pot trage cu ochiul. Nici macar la minunatele si aspectuasele mezeluri si specialitati taranesti/traditionale de pe intesatele rafturi ale oricarui market care se respecta. Cu dulciurile am intampinat oarece dificultati dar am plusat cu delicioasele fructe din gradina personala si miere, cu care am inceput o frumoasa si durabila relatie de prietenie si situatia s-a colorat in roz.
Am mai avut de lucrat usor la aspectul merelor galbene pe care le sorbeam din priviri de fiecare data cand mergeam sa imi cumpar nuci de cocos din aceleasi mult cautate si aglomerate marketuri, insa am depasit si acest hop.
Insa si acum, dupa atata timp de renuntare si inlocuire (atunci cand e cazul, nu toata ziua cum era odata, ehehe!!!) cu suc de mere 100% natural, din mere nestropite, sa ne-ntelegem, ca sursa este de mare incredere, deci si dupa atata amar de vreme inca rezist cu greu ispitei. Plec sa plimb copiii si ma trezesc in dreptul magazinului scotocindu-ma prin buzunare dupa 6,5 lei, sa iau o sticla de Coca-Cola. Sau de Pepsi, ca tot aia e! Si rezist o zi, rezist si a doua, apoi am grija sa nu cumva sa plec cu bani prin buzunare :)) ca sa fie tentatia mai mica. Inca rezist, dar nu pot sa nu ma intreb: ce o fi punand, dom'le, in sticlele alea de nu mai poate omul sa faca fata poftei? Ca face rau stiu, ca doar de-aia inca rezist, ca ma gandesc sa nu mai stric bunatate de organism, tinut natural de 2 ani incoace.
Hai ca se poate si fara!!!
Si tot din categoria natural: Edenia ne prezinta mixul de legume Edenia si, foarte interesant, stiti despre beneficiile pestelui? La ei aveti de unde alege!

miercuri, 20 martie 2013

Distractii in trei

In urma dorintei exprese a lui Du, ce a poftit la bomboane din nuci, cam asa ne-am distrat dis-de-dimineata (muuuult prea de dimineata pentru gustul meu :D):





Partea cea mai mica a familiei nu s-a lasat convinsa ca nucile se sparg inainte de a fi mancate, asa ca a dorit sa incerce:

Acum nucile sunt la inmuiat. Dupa somn incepe partea a doua de distractie (daca, si sper ca da, ma mai tin nervii nedormiti :)) ): modelarea bomboanelor.

Postarea aceasta este scrisa ca raspuns la provocarea de luni a  Ramonei.

marți, 19 martie 2013

Dulce, dulce...

Intotdeauna mi-au placut dulciurile. Imi amintec cand, copil fiind, asteptam sa plece mama de acasa pentru a putea cauta in 'liniste' depozitul de zahar (il ascundea saraca pe unde putea, dar nu suficient de bine pentru imaginatia mea) din care mancam atat cat consideram eu ca ar putea trece neobservat.
Au trecut ani... si odata cu aparitia primului copil am realizat ce mult rau face zaharul (ca multe alte lucruri ignorate pana atunci) si am inceput sa il scot usurel, pe nesimtite, din alimentatia de zi cu zi. Indulcitorul de baza spre care m-am indreptat este mierea. Aceasta imi este mai la indemana, mai ales ca am certitudinea ca nu cumpar substante chimice cu putina culoare din marketuri caci in familia noastra exista 2 apicultori de incredere. Beneficiile mierii sunt multiple si pe deplin cunoscute. In cazul celeilalte jumatati adulte a familiei mele au aparut modificari majore in starea generala de sanatate. Astfel ca daca trei din cele patru anotimpuri statea cu prosopul la nas (doua din cauza virozelor frecvente si unul din cauza alergiei la praf/polen), ei bine anul acesta nu a racit deloc iar anul trecut a suportat doar o viroza slaba, si alergia la polen a fost mai usor de suportat. Pe langa miere a mai urmat un tratament cu tinctura de propolis. Acum nu mai avem tinctura dar avem propolis si din cand in cand mai mananca asa, crud, nepreparat. Asta nu stiu cat de bine e dar la el functioneaza. Si asa s-a produs ruptura dintre nasul consortului si prosop :)).
Du are perioade cand imi cere miere pe paine, dar nu sunt dese. Spre exemplu: in ultimele doua zile mi-a tot cerut miere, dar se reface in urma unei viroze in care a mancat foarte putin. Mai primeste miere in galbenusuri crude, in prajiturile necoapte, in ceai atunci cand solicita.
Robert abia face cunostinta cu ea si cred ca noua "cunostinta" il incanta :)!
Deci mierea a devenit indulcitorul nostru numarul 1 si pe langa ea am mai testat si propolisul, pastura si polenul. Fratele personal mi-a oferit si trantori dar am spus pas :D. Mi-a oferit in schimb miere cu propolis si cred ca a fost borcanul terminat cel mai repede. Am vazut insa pe acest site http://www.mieresabadus.ro/ o combinatie de miere, propolis si polen din care a rezultat un energizant-100-natural-cu-rezultate-in-7-zile foarte laudat de producator. Si pe care, daca face ceea ce promite, il vreau pentru mine! Pentru a-mi imbunatati zilele 'obosite' care urmeaza noptilor fragmetate de minim 6 treziri si maxim 23, in cele 7 ore alocate somnului, pentru a face fata jocurilor si cererilor solicitante, dictate din doua parti, pentru ca urmeaza munca de primavara etc, etc.
Sirop din catina cu miere am facut, dar recunosc ca am trantit niste miere peste niste catina zdrobita, am amestecat si asta a fost tot ce mi-a permis timpul. Mi-ar placea sa am ocazia sa incerc si unul profesional, cu mai multa atentie la detalii, facut de cunoscatori in ale albinaritului. Rudimentarul meu sirop a fost conceput pentru a creste imunitatea copiilor.
Concluzia: numai de bine despre aceasta schimbare fericita. Am pastrat dulcele in viata mea insa unul plin de savoare si nutrimenti (cum mi-a spus mie cineva ca e corect :)) ).

Acest articol participa la concursul la concursul cu premii de pe site-ul http://www.mieresabadus.ro/, care promite miere si produse cu miere 100% naturale.
Am si o observatie personala: in ultimii 2 ani fratele personal, din motive...apiculturicesti, deci necunoscute mie, nu a putut sa imi ofere miere de prun. Nu stiu de ce a ramas in istoricul papilelor mele exact aroma mierii de prun!!! A fost deci prima cautata printre multele sortimente pe http://www.mieresabadus.ro/, dar nu am gasit-o nici aici...

joi, 14 martie 2013

O aniversare cu premii!

Premii frumoase, naturale, facute cu dragoste!
Le gasiti la Sakura-o fata minunata pe blog, unde veti vedea si ce trebuie sa faceti pentru ele.
Asa-i ca sunt tentante? Eu scriu despre ele abia azi pentru ca pana acum am stat sa ma gandesc pentru care din cele doua sa optez... Si m-as mai fi gandit inca daca fata-minunata nu ar fi dat liber la inscrieri pentru ambele...